Om Marell

Marell är en svensk tillverkare av båtar vars helt unika design tar utgångspunkt i mångårig kunskap från traditionellt båtbygge, racing på elitnivå samt utveckling av båtar för professionellt och militärt bruk. Med avancerade skrov i aluminium och hundratals omsorgsfullt konstruerade detaljer ger varje Marellbåt brukaren möjligheten att nyttja sjövägen året om – driftsäkert, bekvämt och med överlägsen prestanda och fart.

Marell grundades 2006 av Patrik Söderholm och har på kort tid gjort avtryck inom båtbranschen. Patrik har över 30 års erfarenhet av branschen och har utöver traditionellt båtbyggande också tävlat internationellt inom båtracing samt spenderat 10 år inom militären med utbildning och utveckling av båtar. Han har sedan 15 års ålder befunnit sig i en miljö dominerad av båtar och har haft ynnesten att lära sig färdigheter så som design, konstruktion och svetsning så väl som entreprenörskap. Redan 1990 stod han bakom den första aluminiumbåten som dåvarande arbetsgivaren Marinteknik AB tog fram, något som ledde till att han 1994 grundade företaget Marin Aluminiumteknik AB som sedermera blev det välkända båtföretaget Anytec. Denna erfarenhet sammantaget är grunden i Marell, ett drivet och kunnigt företag som idag består av ett välrenommerat team, uppbackat av många kvalificerade utvecklingspartners och leverantörer.

Marell har sina rötter i Roslagen och huvudkontor i Östhammar. Här ligger också fabriken där erfarna båtbyggare arbetar med att säkerställa varje detalj i Marells unika aluminumbåtar.

Alla Marells båtar uppfyller kraven för CE-märkning.

Under Kontakt hittar du namn och kontaktuppgifter till alla våra fantastiska medarbetare.