Våra kunder

Marells kunder är en alldeles speciell typ av båtförare. De har kärlek till sjövägen, erfarenhet av båtliv och väljer båtar utifrån höga krav. På Marell betraktar vi dem inte bara som kunder utan även som partners i vår produktutveckling; varje kunds erfarenheter till havs ger Marell inspiration att utveckla ännu bättre båtar. En båt kan komma i många utföranden och vad som ingår i just din båt tar vi fram tillsammans. Kunden kan välja att vara lite eller mycket engagerad i skapandet av den egna båten men vår erfarenhet säger oss att en Marellbrukare är väldigt engagerad. Passionen för den perfekta båten är helt enkelt något vi delar med alla våra partners. Låt oss därför berätta lite om några av Marells kundgrupper och hur vårt erbjudande möter deras tuffa krav.

Entusiaster

Våra kunder är sanna båtentusiaster. De har lång erfarenhet av båtliv och har antagligen redan provat andra premiummärken. Entusiasterna vill både ha en båt som är spännande att köra såväl som möjligheten att snabbt transportera sig själva, sin familj och sina vänner sjövägen. De vill bekvämt kunna ta sig mellan huset, sommarstugan och ytterskärgården – varelse det gäller nytta eller nöje. Nu vill de ta ett steg uppåt i prestanda och driftsäkerhet och väljer därför aluminium över mer konventionella material. Entusiasterna har en aktiv livsstil och finner hos Marell båtar som möter deras krav på ökad livskvalitet.

Äventyrare

Tänk dig snabbheten hos en rib men med styrkan av en stålbåt. Många av våra kunder är äventyrare som njuter av fart och båtar med hög kapacitet. Marells framgångsrika historia inom racing finns med i varje båt – från motorerna med imponerande hästkrafter till förarmiljön inspirerad av Formel 1-bilar och de tekniskt avancerade navigationsinstrumenten. Äventyrarna är kunniga och har höga krav på funktionalitet, de förväntar sig modern teknik och vet hur den används. Marells båtar är en dröm för den kräsne där detaljer som förarsätets placering, fyrpunktsbältet, navigationsskärmarna och det svetsade aluminiumskrovets smidighet i vattnet möjliggör en helt unik körupplevelse.

Professionella

Militärbåtar. Kustbevakningsbåtar. Livräddningsbåtar. Marells produkter möter de höga krav professionella aktörer ställer för att kunna utföra samhällsskydd på vattnet. I tio år arbetade Marells grundare Patrik Söderholm med utbildning inom militären, i Sverige och utomlands. Hans kunnande togs sedan tillbaka in i Marell där alla båtar utgår från det militära arvet och håller världsklass. Det betyder att du som privatperson har tillgång till en helt enastående typ av båt som håller militär prestanda. Det handlar om överlägsen driftsäkerhet, oslagbar fart och minutiöst designade detaljer i varje kritisk aspekt. Idag har Marell därtill flera spännande utvecklingsprojekt direkt nischade för den professionella arenan med bland annat framtagning av en interceptor-båt och en elektrisk framdriven transport- och arbetsbåt även kallad CTV (crew transfer vessel).