Vårt erbjudande

Marell erbjuder en serie svensktillverkade aluminiumbåtar framtagna ur kunskap från erfarna båtkonstruktörer och professionella båtförare. Marell är unikt i sitt slag då företaget vilar stadigt på historiska meriter men samtidigt har blicken mot framtiden och alltid strävar efter att ligga i yttersta framkant med nya idéer och innovativa lösningar. En båt från Marell symboliserar flera generationers kunskap såväl som morgondagens båtliv – välkommen att följa med oss på vår fortsatta resa!

För Marell är form funktion och vice versa. Varje båt är utformad så att den kan fylla många olika funktioner och vara lämpad för en mängd varierande syften. I utformningen lyser vår passion för stilren och linjeskön design igenom, den båtintresserade kan direkt ta till sig de många lösningar som både är en fröjd för ögat och samtidigt alla har sitt syfte, sin uppgift. Inget tillåts vara oattraktivt i funktionens namn och inget tillåts vara fint men sakna funktion. Varje detalj räknas. En konstruktion från Marell lämnar inget åt slumpen.

Vid framtagningen av en ny båtmodell ställer vi alltid höga krav på överlägsen säkerhet, högkvalitativa sjöegenskaper, kittlande prestanda och god driftsekonomi. Vi designar med hela livscykeln i åtanke: material, produktion, drift, underhåll och återvinning. Vi sätter stolthet i båtarnas långa livslängd och tar alltid miljöaspekter med i beräkningen.

Tillförlitlighet

En båt från Marell klarar alla väder. Den är konstruerad med säkerhet och högsta kvalitet som ledstjärna vilket innebär att du kan känna dig trygg under varje äventyr. Marells båtar tar dig långt ut i sjöbandet, varelse det är för nytta eller nöje, och sedan tillbaka till hemmahamnen igen. Driftsäkerheten uppnås genom framdriften, materialvalet, den unika durken, svetsfogningen och mycket mer. Konstruktionen är också utformad för så enkelt underhåll som möjligt så att du ska kunna nyttja din båt till fullo.

Våra båtar har motorer av erkänt kvalitativa märken som Mercury och Evinrude och Seven Marine (numera del av Volvo Penta). Utöver detta är motorerna uppkopplade till ett elektroniskt system som visar status i realtid på någon av båtens tre digitala skärmar, allt för att du skall känna dig trygg på sjön.

Marells erfarenhet av sjöliv såväl som relationer med de mest framåtlutade leverantörerna borgar för utmärkta materialval. Våra skrov byggs i sin helhet utan några organiska material utan tillverkas i saltvattenbeständigt aluminium. Alla glasrutor är tillverkade av ett starkt, härdat och tonat lamellglas som på ett säkert sätt är integrerat i konsolkonstruktionen. Rutorna har kraftiga vindrutetorkare som tryggar sikten under oväder.

Durken i en Marellbåt består av aluminiumplåt som är vakuumlimmad på vardera sidan om en skumkärna. Det ger en både stark och lätt konstruktion samtidigt som den har ljudisolerande egenskaper och saknar den värmekänslighet som en konventionellt svetsad aluminiumdurk har. Den konventionella durken kan ha en tendens att expandera, skeva och bågna under varma sommardagar, något som vi genom produktutveckling minimerat.

Våra svetsare är utbildade och rutinerade vad gäller bearbetning av aluminium. Vi använder den senaste tekniken och de modernaste maskinerna för att säkerställa att alla svetsfogar med god marginal ska klara de belastningar som de kommer utsättas för.

Prestanda

Känslan av att köra en båt i hög hastighet med full kontroll är enorm. Marells båtar skär vattenlinjen på ett optimalt sätt och skapar en fantastisk körupplevelse för dig i förarsätet. Under många år var teamet bakom Marell Racing världsledande och det arvet, den yrkesstoltheten har utvecklat Marell till en konstruktör av familjebåtar utöver det vanliga.

Förarmiljön i våra båtar har tydliga inslag från racing, med tre stora skärmar samt manöverdon och instrument placerade i rattens närhet för bra översikt och ett säkert handhavande. På de större modellerna är förarplatsen centerplacerad vilket ytterligare förstärker förarens kontroll över båten samt optimerar sikten. Som tillval kan båtarna utrustas med första klassens racingstolar med fyrpunktsbälte från vår svenska samarbetspartner Ullman. Alla komponenter som krävs för att du ska kunna kalla din båt en racerbåt finns om du väljer Marell.

Balansen mellan vad båten har för utrustning i relation till hur lätt den skär vattnet i hög fart har optimerats genom produktutveckling. Ett helt nytt system för svetsningen av bottendelen har framtagits för att få en rak, styv och stark men samtidigt lätt konstruktion. Det möjliggör för hög fart och fantastisk körupplevelse såväl som minskad bränsleförbrukning.

Livskvalitet

Marell är byggt av människor som själva kör båt och är därför ett företag med osvikligt brukarperspektiv. Våra kunder är erfarna båtägare, de vet vad som är viktigt och söker utöver prestanda och tillförlitlighet även bekvämlighet, komfort och tillgänglighet. De vill att båten ska fungera för just dem och möjliggöra ökad livskvalitet. Överallt i våra båtar finns därför smarta, integrerade detaljlösningar som ökar körupplevelsen och breddar användningen.

Marells konstruktörer arbetar kontinuerligt med att finna nya kreativa och unika lösningar för att spara utrymme, förenkla arbetsmoment, öka mängden relevanta funktioner och höja bekvämligheten. Ett exempel på det är utformningen av båtarnas akterdäck. Vanligtvis består det av en utrymmeskrävande motorbrunn som är helt dedikerad för motorn och oanvändbar för annat. Marells båtar har istället en stor och smart designad plattform som är användbar vid förtöjning, tankning eller kontroll av motorn. Dessutom är plattformen perfekt vid dykning och bad då den gör att man med lätthet kan ta sig upp på båten igen. Fiskare kan bärga sin fångst direkt på akterdäcket och slippa det riskfyllda momentet med att försöka lyfta in den över en hög relingskant.

Ett annat exempel på användarvänlig design är det nedsänkta grabbräcket på insidan av den förliga sittbrunnen. I stället för ett sedvanligt räcke placerat på ovansidan av relingen, vilket man lätt kan snubbla över vid på- och avstigning, så har våra båtar ett nedsänkt räcke som löper längs med och i höjd med relingskanten.

Marells båtar har pulverlackerade durkar vilket ger en mycket slitstark yta och en mer trivsam miljö ombord. Varje lucka har en lampa som tänds när du öppnar den vilket gör det smidigt att köra i mörker. Detaljerna är många. Tillgängligheten stor. Komforten hög. En båt från Marell är din nyckel till allt vad sjölivet har att erbjuda.