Våra båtar

Modern tilltalande design, en relativt lätt och underhållsfri konstruktion, en professionell förarmiljö byggd för körglädje och ett stilrent skrov med djärva svepande linjer som inspirerar till ett aktivt liv på sjön. Marells produktkatalog är resultatet av en lång tids sökande efter det optimala. Arvet från traditionellt båtbyggande, racing och militärbåtar har resulterat i en bredd av tekniska lösningar som gör att årstiderna spelar mindre roll. I din Marellbåt upplever du vår, sommar, höst och vinter från den sida du älskar mest – sjösidan.

Det Marell står för är helt enkelt en unik helhetsupplevelse och du kan läsa mer om våra båtar under Vårt Erbjudande. Hos Marell finns båtar med olika specifikationer och storlek, öppna och täckta, samt en bredd av valmöjligheter vad gäller motorer och annan utrustning. Gemensamt för alla våra båtar är en kärna av kvalitetsattribut vi aldrig kompromissar med. Lär känna Marell och inled ditt äventyr med oss idag!

Attribut hos din Marellbåt

Förarmiljö

Förarmiljön i din Marellbåt är inspirerad av högsta klassens racingbåtar. Reglagen är lättåtkomliga och genomtänkta in i minsta detalj. Du behöver t.ex. aldrig tänka på att ta av värmande handskar för att hantera reglage eller strömbrytare. På de större modellerna är förarplatsen centerplacerad vilket ger full kontroll och uppsikt. Du har tre stora skärmar framför dig och är omgiven av båtens instrument som är placerade på ett intuitivt sätt. Dina medpassagerare sitter skyddade från fartvind och stänk tack vare de väl tilltagna vind- och sidorutorna i härdat och tonat glas. Den unika förarmiljön ger alla en skärgårdsupplevelse utöver det vanliga.

Skrov

Linjerna och konstruktionen i skrovet är sprunget ur vår historia inom båtracing. Båtarna tillverkas i saltvattenbeständigt aluminium där skrovet konstrueras av hela aluminiumprofiler – fritt från skruvar och med så få skarvar som möjligt. På så sätt vinner vi högsta stabilitet och bjuder på styrka och styvhet helt utan spänningar, något som märks när du manövrerar din båt. Det märks på den distinkta, snabba responsen som ger allra största följsamhet. Det robusta skrovet är byggt för att tåla grov sjö och hårda sjöförhållanden. Akterspeglarna är lämpade för såväl enkel- som dubbelmontage av våra högpresterande utombordsmotorer.

Akterdäck med plattform

Akterdäcket på Marells båtar består till skillnad från konventionella båtar inte endast av en stor motorbrunn utan en rejält tilltagen plattform. Designen är unik för den här typen av båtar och designad med inspiration från superyachter. Den är till stor praktisk nytta vid förtöjning, tankning och motorservice. Dessutom är den användbar vid nöjesaktiviteter som bad, dykning och fiske. Det finns också en mängd smarta lösningar att köpa till som utvecklar båten till en riktig fritidsbåt av lyxig karaktär.

Nedsänkt räcke

Marellbåtens reling bygger på samma system som används i professionell verksamhet för till exempelvis militärbåtar, kustbevakningsbåtar och transportbåtar. Det inbegriper en bred halkskyddande fenderlist som omsluter hela båten. Tillsammans med det unika nedsänkta räcket blir ombordstigningen säkrare och lättare då relingen är bred nog för hela foten att stå stadigt på.

Motorlyft

Föraren behöver aldrig släppa ratten för att justera motorernas inställning. På ett ögonblick förvandlas familjebåten till en aggressiv racer. Motorerna är monterade på hydrauliska lyftare, så kallade ”jackplates” som styrs genom paddlar vid ratten, precis på samma sätt som man växlar en Formel 1-bil.

Stol & Fyrpunktsbälte

Som standard levereras alla våra båtar med högkvalitativa stolar speciellt framtagna för Marell. För den som ställer riktigt höga komfort- och säkerhetskrav finns som tillval racingstolar med fyrpunktsbälte från vår svenska samarbetspartner Ullman. I hög fart behöver du koncentrera dig på din körning och sitta ordentligt fastspänd för att låta den unika stolsfjädringen sköta sitt jobb. Väljer du fyrpunktsbälte sitter du stadigt i stolen och behöver aldrig parera för vare sig oväntade vågsvall eller sidostötar.

Förarutbildning

En Marellbåt som i en ögonblinkning passerar 50 knop behöver sin förare. Föraren, det är du. Därför ingår alltid förarutbildning då du köper din Marell-båt. En förarutbildning som gör dig både säkrare och tryggare i höga farter. En försäkring inte bara för dig själv utan även för dina medpassagerare.

Belysning

Som standard har alla stuvar integrerad automatisk belysning så att det snabbt går att hitta det du söker även då det är mörkt ute. Väldesignad ljussättning belyser durk och innemiljö efter funktion och för ökad komfort. I targabågen och tak sitter naturligtvis invändig belysning som lyser upp interiören efter behov. Utvändigt finns både integrerat bogljus och fjärrstyrt sökljus. Alltid på plats när du behöver det.

Avrinning

Det så karakteristiska öppna akterdäcket gör att inget vatten stannar kvar i båten oavsett sjögång. De automatiska länspumparna bidrar till ytterligare säkerhet.

Durk

Durken består av aluminiumplåt som är vakuumlimmad på vardera sidan om en skumkärna. Det ger en stark och lätt konstruktion som samtidigt har ljudisolerande egenskaper vilket förhindrar att våg- och resonansljud fortplantas uppåt. Aluminium är ett fantastiskt material, men kan upplevas halt. Marellbåtarna levereras därför med halkskyddad durk som även leder bort värmen när solen ligger på som mest.

Zipwake

I alla Marell-båtar har vi installerat ett dynamiskt trimkontrollsystem som tryggar din framfart. Du behåller fokus på din körning och omgivning samtidigt som Zipwake automatiskt kontrollerar och justerar trim, krängningar och kurs. Gångegenskaperna blir kostnadseffektivare och jämnare under alla förhållanden. Du får en tryggare körupplevelse med mindre krängning. Även i kraftig sjö.

Bränsleekonomi

Tack vare installationen av trimkontrollsystemet Zipwake och det innovativt designade aluminiumskrovet har Marells konstruktörer kunnat minska båtarnas bränsleförbrukning. Zipwake minskar automatiskt vågmotståndet vilket ger båten snabbare planing och därmed en avsevärt lägre bränsleförbrukning.

Kapell & Dynor

Har du valt en båt med kapell behöver du inte oroa dig för slitage på många år. På de större modellerna är kapellet dubbelsytt för högsta kvalitet och garanteras hålla för tufft väder och höga farter. Dynorna i både säten och ryggstöd är av absolut högsta kvalitet de också och sydda i slitstarkt tyg. Tyget som finns i en mängd färger absorberar inget vatten och dynorna är helt underhållsfria.

Nanobehandling

Din Marell-båt är nano-behandlad utvändigt för att hålla en hög och underhållsfri finish.RUTOR Genom de väl tilltagna vind- och sidorutorna har du god sikt runtom samtidigt som passagerarna sitter skyddade från väder och vind. Vindrutetorkarna är kraftiga och av professionell modell. Naturligtvis finns vindrutespolning precis som på bilen du kör till vardags.

Digital Switching

Vi har valt att ta fritidsbåten in i framtiden. Din Marellbåt använder helt ny teknik för övervakning och manövrering av båtens alla funktioner.

Helhetskoncept

Vårt helhetskoncept innebär färdigriggade paketlösningar med båt, en eller flera motorer, full instrumentering och alla tillbehör. Båtarna levereras helt färdigmonterade, utprovade och fullt optimerade av våra tekniker för bästa prestanda och driftsekonomi. När du får din Marellbåt levererad till dig är det bara att sjösätta och köra.

Flytkraft

Flytkraftelementen i båten består av luftfyllda plasttuber i stark PVC som är utplacerade i enlighet med de krav som ställs på hur en CE-märkt vattenfylld båt ska flyta.

Hållbarhet

Värdet på en aluminiumbåt består. Om det kommer en dag då det blir aktuellt med försäljning eller byte så kan du räkna med att få tillbaka en stor del av investeringen. Aluminiumbåtar i allmänhet, och båtar från Marell i synnerhet, är mycket efterfrågade på andrahandsmarknaden. Det är bland annat beständigheten mot slitage, kvaliteten och den långa livslängden som bidrar till ett bestående värde över tid. En Marellbåt är därför såväl en god affär som ett miljövänligt val.